Hydroponikk workshop på Makerverkstedet! 05.04.2019

MAKE NTNU sin kjempeflinke event og mentor komiteé arrangerte i salig sammarbeid en kjempebra hydroponikk workshop på torsdag 4. april. Denne var en hjertesak for alle de studentene som har måttet vende seg til å komme hjem etter en lang sommer til nitriste, tørre og særdeles døde planter, samt en og annen skrallete kaktus i vinduskarmen.

Kurset i seg selv handlet om hvordan man kan integrere relativt simple kretser for å overvåke vannivået til plantene dine på en effektiv måte, som sammen med litt smarte design av potter kan holde liv i dem selv på de heteste sommernettene.

Kursholderne demonstrerte flere forskjellige måter å lage hydroponiske systemer på, alt ifra sofistikerte sensorbaserte versjoner som kan være litt mer tidkrevende, til hvordan man enkelt kan sette opp slike systemer med panteflasker på null tid.

Etter at kurs-introen var over fikk deltakerne gå rundt på postene og lære om de forskjellige delene som var brukt til å sette sammen systemet i sin helhet. De lærte seg både hvordan 3D-modellere potten til selve planten, i tillegg til programeringen og elektronikken rundt oppsettet. Til slutt bygde deltakerne en simplistisk versjon som de fikk ta med seg hjem, potte, plante og alt.

Så hvis du har en spesiell orkide i livet ditt, eller du bare er litt for glad i basilikums urten din til å skille veier over sommeren, kan du komme innom Makerverkstedet få noen tips og triks på hvordan du kan skaffe deg et langvarig forhold til plantene dine!