Hopp til hovedinnhold

Hydroponikk workshop på Makerverkstedet! 05.04.2019

MAKE NTNU sin kjempeflinke Event- og Mentor-komité arrangerte i salig samarbeid en kjempebra hydroponikk-workshop på torsdag 4. april. Dette var en hjertesak for alle de studentene som har måttet venne seg til å komme hjem etter en lang sommer til nitriste, tørre og særdeles døde planter, samt en og annen skrallete kaktus i vinduskarmen.

Kurset i seg selv handlet om hvordan man kan integrere relativt simple kretser for å overvåke vannivået til plantene dine på en effektiv måte, som sammen med litt smart design av potter kan holde liv i dem selv på de heteste sommernettene.

Kursholderne demonstrerte flere forskjellige måter å lage hydroponiske systemer på; alt fra sofistikerte sensorbaserte versjoner som kan være litt mer tidkrevende, til hvordan man enkelt kan sette opp slike systemer med panteflasker på null tid.

Etter at kurs-introen var over fikk deltakerne gå rundt på postene og lære om de forskjellige delene som var brukt til å sette sammen systemet i sin helhet. De lærte seg både hvordan 3D-modellere potten til selve planten, i tillegg til programmeringen og elektronikken rundt oppsettet. Til slutt bygde deltakerne en simplistisk versjon som de fikk ta med seg hjem; potte, plante og alt.

Så hvis du har en spesiell orkidé i livet ditt, eller du bare er litt for glad i basilikumplanten din til å skille veier over sommeren, kan du komme innom Makerverkstedet og få noen tips og triks på hvordan du kan skaffe deg et langvarig forhold til plantene dine!