Skip to main content

Noen ord fra Pocket League 10/12/2018

Den nest siste helgen i september holdt MAKE NTNU arrangementet Pocket League for alle interesserte studenter på NTNU. Dette var et gratis arrangement, der påmeldte studenter ble kurset i hvordan man bygget sin egen radiostyrte bil. Fulle av iver og kunnskap fikk de så utdelt materiale og utstyr, og deretter lagde hver deltakende gruppe sin egen bil og konkurrerte mot de andre lagene. Etter endt arrangement fikk alle lagene ta med seg bilen hjem, og snipp, snapp snute levde de lykkelig i alle sine dager. Hvor lykkelig, spør du? Og kunne du også blitt like lykkelig hvis du deltok på et liknende arrangement? Vi slo av en prat med en av deltakerne på Pocket League for å gi deg svarene: Edvardas Venslovas, som går tredjeåret Produktutvikling og produksjon!

 

MAKE: La oss starte med det mest åpenbare spørsmålet først. Hvorfor meldte du deg på arrangementet Pocket League?

Edvardas: Jeg så informasjon om arrangementet, og syntes det virket gøy. Originalt trodde jeg man skulle designe og printe ut bilen selv, og ble litt overrasket når man fikk alle delene. Men det gjorde at vi kunne fokusere mye mer på elektronikk og kontrollen av bilene, og ikke bare ha fokus på det helt grunnleggende [overfladisk].

MAKE: Så du lærte altså en del nye ting på arrangementet?

Edvardas: Ja, vi lærte masse nytt om mikrokontroller og arduino. Jeg endte opp på gruppe med en som allerede kunne en del, og lærte mye gjennom arbeidet. Ellers var også arrangørene veldig flinke, og kunne mye om det vi drev med. Opplegget var bra lagt opp, slik at vi både fikk innføring i det vi trengte, for så å lære mens vi arbeidet med bilen.

MAKE: Hva synes du i så fall var den mest spennende delen av arrangementet?

Edvardas: Definitivt våpenbyggingen. Siden bildelene allerede var printet ut i forkant, var dette muligheten vår til å sette vårt eget preg på bilen. I tillegg var det selvfølgelig kult å konkurrere. At bilene ble testet i ulike former for konkurranse var et pluss, slik at de ulike bilene kunne få frem sine sterke sider.

MAKE: Var det noen deler av arrangementet du synes var mindre spennende, eller manglet noe?

Edvardas: Utvalget av våpen kunne kanskje vært enda litt større. Vi hadde mange idéer, men kunne ikke lage alt basert på delene vi fikk. Hadde vi visst det på forhånd kunne vi kanskje ha 3D-printet noen våpen før. Men hvis alle skulle gjort det samme ville det nok ha tatt veldig lang tid.

MAKE: Hvor fornøyd var dere med helgens resultatet?

Edvardas: Vel, bilen vant jo tross alt i konkurransen, så vi var rimelig fornøyde der. Det var ellers en innholdsrik helg, og vi lærte en hel del. Arrangementet ledet fint opp til Omegas Robotkrig, som jeg godt kunne tenke meg å bli med på nå. Vi fikk masse inspirasjon fra Pocket League.

MAKE: Så du ville anbefalt arrangementet til en venn, med andre ord?

Edvardas: Definitivt! Det hadde kanskje vært greit å ha prøvd å lodde og programmere litt i forkant, men som et introkurs var det helt supert. Har du selv bygd denne typen biler før hadde kanskje byggingen gått litt i tregeste laget, men konkurranse er jo gøy for alle. Vi hadde det i hvert fall gøy!

 

Trist for at du gikk glipp av Pocket League? MAKE NTNU holder flere ulike arrangementer og workshops i løpet av semesteret! Følg med på Facebook- eller nettsiden vår, og hold deg oppdatert på alt som skjer på makerverkstedet!